Obsługiwane przez usługę Blogger.
RSS

Jak to jest zrobione?

Jesteś w miejscu, w którym dowiesz się, jak przygotować różne potrawy. I wcale nie chodzi tutaj o konkretne przepisy, a porady.

Dlaczego jest to tak ważne?

Ile razy zdarzyły się porażki w kuchni? Białka się nie ubiły? Sos wyszedł za rzadki lub za gęsty? Grudki się zrobiły? Czy może masa się zważyła? Sama nieraz miałam z tym problem. Na początku było to nieco przygnębiające - zwłaszcza, gdy dopiero rozpoczynała się moja przygoda z kucharzeniem. Potem, potem już było lepiej. Moja mania oglądania programów kulinarnych pozwoliła mi dowiedzieć się nieco więcej, a także odkryć, gdzie tkwiły błędy w przygotowywaniu różnych posiłków.
Nieoceniona okazała się też wiedza i doświadczenie w kulinariach mamy oraz starszej siostry. Na własnej skórze mogłam się przekonać, ile mogą dobrego zdziałać mamine i babcine porady :)

Mam nadzieję, że każdy, kto odnajdzie te porady uniknie podstawowych błędów i będzie mógł cieszyć się wspaniałymi smakami. Bo w gotowaniu przecież o to chodzi, by stworzyć przede wszystkim coś pysznego. A po co się denerwować...

Zatem do dzieła!


Kinga

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz

W komentarzach nie obrażaj, nie używaj obraźliwych słów, pisz w miarę sensownie, aby wszyscy byli zadowoleni :)