Jesteś w miejscu, w którym dowiesz się, jak przygotować różne potrawy. I
wcale nie chodzi tutaj o konkretne przepisy, a porady.
Dlaczego jest to tak ważne?
Ile razy zdarzyły się porażki w kuchni? Białka się nie ubiły? Sos wyszedł
za rzadki lub za gęsty? Grudki się zrobiły? Czy może masa się zważyła? Sama
nieraz miałam z tym problem. Na początku było to nieco przygnębiające -
zwłaszcza, gdy dopiero rozpoczynała się moja przygoda z kucharzeniem. Potem,
potem już było lepiej. Moja mania oglądania programów kulinarnych pozwoliła mi
dowiedzieć się nieco więcej, a także odkryć, gdzie tkwiły błędy w
przygotowywaniu różnych posiłków.
Nieoceniona okazała się też wiedza i doświadczenie w kulinariach mamy oraz
starszej siostry. Na własnej skórze mogłam się przekonać, ile mogą dobrego
zdziałać mamine i babcine porady :)
Mam nadzieję, że każdy, kto odnajdzie te porady uniknie podstawowych błędów
i będzie mógł cieszyć się wspaniałymi smakami. Bo w gotowaniu przecież o to
chodzi, by stworzyć przede wszystkim coś pysznego. A po co się denerwować...
Zatem do dzieła!
Kinga
0 komentarze:
Prześlij komentarz
W komentarzach nie obrażaj, nie używaj obraźliwych słów, pisz w miarę sensownie, aby wszyscy byli zadowoleni :)